Knuffels

Een knuffelbeest of knuffeldier, ook wel afgekort tot knuffel, is een zachte pop, meestal in de vorm van een dier. Een knuffel is doorgaans een pluchen speelgoedbeest dat gebruikt kan worden door kinderen en als troost, om mee te praten, als hulp bij het inslapen of om te ontspannen. Het woord knuffel is afkomstig van knuffelen. Het meest bekend...

Een knuffelbeest of knuffeldier, ook wel afgekort tot knuffel, is een zachte pop, meestal in de vorm van een dier. Een knuffel is doorgaans een pluchen speelgoedbeest dat gebruikt kan worden door kinderen en als troost, om mee te praten, als hulp bij het inslapen of om te ontspannen. Het woord knuffel is afkomstig van knuffelen. Het meest bekende knuffeldier is vanouds de teddybeer. Met een knuffelbeest kan een  kind spelen en knuffelen. 

Tegenwoordig hebben veel kinderen (en sommige volwassenen) meerdere tot wel tientallen knuffels. Niet alle knuffels zijn ook als zodanig gemaakt. Sommige (kleine) kinderen gebruiken een washandje, of lappenpop die vaak wordt 'afgekloven' als knuffel. Vaak is het vooral een deel van de knuffel dat de troostfunctie heeft, zoals de oren van een beest, of zelfs het CE-keurmerk in de vorm van een label.

De Kraamfabriek is dealer van verschillende merken knuffels; Happy Horse, Little Dutch, Keptin-Jr., Funnies, Funk Garden, Les Dèglingos, Lamaze, Label-Labelen Nattou. Ieder merk heeft z'n eigen kenmerken, maar allen zijn voorzien van het CE-Keurmerk. 

Meer

Knuffels Er zijn 13 producten

Toont 1 - 13 van de 13 items
Toont 1 - 13 van de 13 items